Tero Vido Expander Gold
Tero Vido Expander Gold
  • Поставете слика на прегледувачот на Галеријата, Tero Vido Expander Gold
  • Поставете слика на прегледувачот на Галеријата, Tero Vido Expander Gold

Tero Vido Expander Gold

Нормална цена
€5.100,00
Цена со попуст
€5.100,00
Нормална цена
Тоа беше распродадено
Единечната цена
по 

Талкање во шумата, истражување на непознати земји, потрага по скриени богатства и откривање на тајните на земјата - кој може да каже дека никогаш не ја имал оваа фантазија, да биде вистински ловец на богатство и да открие скриени предмети со помош на професионална техничка опрема? Оваа фантастична фантазија не држеше нас, тим од млади и амбициозни инженери, во свои раце и никогаш не изгубивме трага од неа. За да ја оствариме оваа фантазија, моравме да ја најдеме вистинската опрема. Сите детектори достапни на пазарот беа или гломазни, тешки за употреба или едноставно не функционални. Техниките што се користат за откривање, на пример, метални предмети на земја бараа големо искуство, специјализирано знаење и софистицирана техничка опрема. А сепак откривте само мал дел од она што навистина беше таму долу. На крајот само ископ ќе ја донесе потврдата.
Преземи
Прирачник: германски | Англиски | шпански
Технички податоци: германски | Англиски | шпански
Поле за испорака: германски | Англиски | шпански
 
Но, мораше да има начин да се добијат сигурни информации за подземјето без потреба од ископување. Ова не доведе до идеја да започнеме да развиваме сопствени детектори за подземјето. Развивме лесен за користење метод за пребарување и иновативно графичко прикажување на податоците, вклучувајќи 3D големина и определување длабочина. Досега не беше можно да се добијат детални слики од подземјето и повторливи резултати. Го променивме тоа и дизајниравме нова генерација на 3D подземни детектори, лесни, лесни за користење, робусни и мали, кои работат само со таблети и нашиот сопствен софтвер. Овие нови детектори се погодни за пребарување на метални предмети, тунели и шуплини, цевки, кабли и други длабоко закопани аномалии. Тие се од голем интерес, не само за аматерски ловци на богатство, туку и за професионални археолози, инженери и секој што треба да знае што се крие во земјата.
 
Детектори
Сензори со дигитален сензор со 3 оски
Вградена батерија на полнење TypeLiFePo4
Излезни параметри од 1100 mAh
Внатрешен работен напон 3,6 V
Траење на батеријата 6 часа
Време на полнење 6h
Полнач 5V / 500mA
Влезен напон 5V
Струја за полнење 500 mA
Класа за ИТ заштита - IP00 (водоотпорен)
Температура на складирање - 10 °
Работна температура -10 ° C - 50 ° C
Релативна влажност 90% без магла!
Радио модул за фреквенцискиот опсег за пренос на податоци од 2,4 GHz WLAN
Канали 11
Брзина на пренос (воздух) 11 Mbps
Програмабилен излез + 10 dbm
Чувствителност -91dBm
8-битен RISC процесорски микроконтролер
Максимална работна фреквенција 3,6 MHz
 
 
Опсег на традицијата Теро Видо
Во табелата подолу можете да ја видите целосната содржина на испораката и сите опционални додатоци. Употребените симболи го имаат следново означување:
X = вклучено
  - = опционално достапно, само со доплата

 

 

Tero Vido Expander / Expander Gold

 

Tero Vido Expander

Tero Vido Expander Gold

3D софтвер со глобална апликација (IOS, Android, Windows)

X

X

Контролна единица GPR-детектор (50 до 90 cm, со можност за проширување)

X

X

Прирачник

X

X

Инфрацрвен термометар

X

X

Слушалки

X

X

Адаптер за патување и полнач

X

X

Кутија Peli (водоотпорна)

X

X

Таблет 10 Zoll (IOS, Android, Windows)

Мобилен телефон (IOS, Android, Windows)

 

 
Технички барања за компјутерот
Операционен систем
Windows 10, Android, IOS
Преземете софтвер за диск од веб-страницата на компанијата
USB бр.
Bluetooth бр.
Брзина на процесорот минимум 1 GHz
Работна меморија 1 GB RAM
250 MB простор на дискот
Графичка картичка со openGL
Сертификати
Усогласеност со упатствата на CE
Сертифициран од FCC
WEEE - РЕГ.-Бр.: DE 73865556
ICC сертификат за потекло
Произведено во Германија