ЕЛЕКТРА

ЕЛЕКТРА

Нормална цена
€7.000,00
Цена со попуст
€7.000,00
Нормална цена
Тоа беше распродадено
Единечната цена
по 

 

Ајакс Електра


Дијаманти и скапоцени камења во ваши раце со поседување на уредот Electra.
Под земја има многу видови дијаманти и скапоцени камења, во исто време има аматерски копачи на злато и заинтересирани трговци со дијаманти од сите
видови и скапоцени камења, но немаат напредна научна алатка за да ги водат до местата на овие богатства.
Во сопственост на Electra, најнапредната технологија во светот на следење и пребарување на вредни предмети, ќе можете лесно да ископувате дијаманти и
скапоцени камења, како и лоцирање и одредување на неговите локации каде што уредот има способност да открива и фаќа цели за
растојание до 2850 метри.

Забелешка: Сите производи на AJAX доаѓаат со двегодишна гаранција.

 

 Опис

• Уредот Electra работи на научни системи со високи перформанси и напредни технологии за откривање на дијаманти и скапоцени камења под земја на длабочини до 100 метри со помош на обезбедените современи системи за пребарување, што му дава на корисникот целосен интерфејс за пребарување и прецизно следење на локацијата и траекторијата на целта.
• Уредот нуди листа на параметри, во која можете да го барате бараниот тип на цел со избор на растојание и длабочина на пребарување пред процесот на пребарување.
• Леснотијата на користење и откривање во Electra е една од нејзините најважни карактеристики покрај малата големина и високата прецизност во перформансите.
• Овој уред има два системи за откривање:
1. Систем за откривање на долг дострел (Прирачник)
2. Систем за откривање на долг дострел (автоматски)

Карактеристики

 • Овој уред има посветен интерфејс за пребарување што ги прикажува резултатите и координатите на локацијата за пребарување и дестинационата патека на екранот за пребарување, а вие можете детално да ја знаете вашата дестинација на уредот и да бидете опремени со две вградени пребарувања на долг дострел , рачни и автоматски.
 • Модерниот и уникатен дизајн, кој ви дава сила и самодоверба лесно да ги завршите вашите истражувања, има леснотија на откривање, леснотија и леснотија на користење.
 • Овој уред е целосно произведен и дизајниран и сите негови компоненти и додатоци преку фабриката Ајакс за техники за откривање без употреба на надворешни компоненти, што на уредот му дава високи перформанси, доверливост и квалитет е неспоредлив.
 • Висококвалитетен дизајн дизајниран да работи во екстремни услови и отпорен на бучава од околината.
 • Шарени екрани за прикажување резултати и поставки во големина од 5 инчи, овозможувајќи му на корисникот да ги контролира целокупните поставки на уредот и да ги прикажува резултатите и функциите од пребарувањето.
 • Идеални интерфејси и програми кои ви даваат прецизна контрола и лесно користење на уредот при пребарување.
 • Главната преграда за батерии во рачката за носење на уредот може да се отвора и затвора, што го олеснува заменувањето на батеријата доколку е оштетена без да мора да се отвори главното куќиште на уредот.
 • Основната моќност му овозможува на уредот да работи 5 последователни часа работа на максимални нивоа на звук и нивоа на позадинско осветлување на екранот за пребарување.
 • Излез за слушалки, кој ви овозможува да слушате јасни резултати од пребарувањето и предупредувања со практични и разновидни аудио резултати во MP3 и WAVES.
 • Излезот на полначот, кој овозможува брзо и паметно полнење на батеријата за висока ефикасност и правилно полнење.
 • Влезниот приклучок на системите за пребарување со повеќе задачи, преку кој можете да го изберете системот со кој сакате да работите, има напреден механички механизам за расклопување и инсталирање на сензорот за пребарување без никаков напор и време.
 • Контрола на интерфејсот на копчињата, анти-шок и влажност со притискање на копче, што ви дава целосна контрола на програмата и поставките на уредот на екранот.
• Овој систем може да открие дијаманти и скапоцени камења.
• Овој систем има посебен интерфејс за пребарување кој ги прикажува резултатите и координатите на страницата за пребарување и нејзината насока целната патека прецизно на екранот за пребарување и детално ја знае вашата дестинација.
• Системот е развиен во повеќе фази за да се постигне најдобриот резултат со идентификување и следење на цели од големи
високи прецизни растојанија, овој уред целосно го доставува истражувачот до дестинацијата со одлучувачка стапка до 100%
• Овој систем не е како сите други системи за детекција на долг дострел на пазарот, тој е модерен систем со паметен и удобен дизајн со Системи за откривање и сензори со висока чувствителност поддржани од системи за двоен пренос и прием.
• Постои единица за пренос со висока фреквенција (Антена со висока добивка) која овозможува испраќање точни бранови за откривање и стимулирање целните позиции, тогаш системот може да прима и прима сигнали преку антени за прием со двојна стимулација (бинарно возбудување), за да ја пронајде целната позиција и прикажете го на екранот со повеќе аудио и дигитални индикатори прикажани на екранот со резултати.
• Една од најневеројатните карактеристики на уредот е интелигентниот систем за рамнотежа на рацете за правилен транспорт на уредот, каде што има индикација се прикажува на корисникот на екранот и го води корисникот на правилен начин да го носи уредот за време на пребарувањето на долг дострел.
• Именуван од рачниот систем поради внесување на рачно пребарување на податоци според потребите на корисникот.
• Explorer може да го одреди типот на дестинација од листата на цели достапни во системските и контролните менија, со други достапни поставки за контрола на својствата на пребарувањето, како што се длабочината на пребарувањето и долгите растојанија, а тоа се должи и на потребата на истражувачот.
Максимална длабочина Може да открие до 100 метри, со
стандардна контрола на опциите за пребарување во
длабочина: 1 m, 3 m, 5 m, 7 m, 10 m, 12 m, 15 m, 20 m,
25 m, 30 m, 35 m, 45 m, 50 m, 55 m, 60 m, 70 m, 80
m, 90 m, 100 m.
Одлично
растојание
Може да открие до 2250 m, со контролата
напредок во селекции на долги патеки: 100 m, 150 m,
200 μ, 250 μ, 300 m, 350 m, 400 m, 450 m, 500 m,
550 m, 600 m, 700 m, 800 m, 900 m.1000 m, 1250
m, 1500 m, 1750 m, 2000 m, 2250 m.
Цели Изборен список: Дијамант - Емералд -
Метеорит - Турмалин - Сафир - Гранат -
Циркон - Меро - Топаз - Аметист.
Откривање
фреквенција
Од 500 Hz до 20 kHz, со системи
верификација на двобранова фреквенција и
пренесена фреквенција (DCS).
Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
акустични и вибрирачки ефекти на приемот
каква било индикација за целите
Дигитални индикатори Да, интерфејсот за резултати ја покажува патеката
дестинација и ориентација на уредот,
системот за паметна рамнотежа на рацете,
обликот на прозорецот и неговата фреквенција
излез.
Биланс
Земјата
Автоматски
• Тоа е прв пат во светот во големи детектори за метал, дали уредот има систем за автоматско откривање на целта и ќе покаже автоматски ја именува целта на екранот, исто така ќе го одреди растојанието на целта од рачката на уредот, исто така ќе му овозможи на корисникот да наведе позицијата на целта и да ја знаете длабочината каде резултатот автоматски се прикажува на екранот.
• Овој систем има посебен интерфејс за пребарување кој ги прикажува резултатите и координатите на страницата за пребарување и нејзината насока дестинационата патека точно на екранот и детално ја знае вашата насока на вашиот уред.
• Системот е развиен во повеќе фази за лоцирање на целните локации на долги растојанија и со голема точност и го транспортира истражувач на дестинацијата целосно со одлучувачка стапка до 100%.
• Овој систем не е како сите други системи за детекција на долг дострел на пазарот, тој е модерен систем со паметен и удобен дизајн со Системи за откривање и сензори со висока чувствителност поддржани од системи за двоен пренос и прием.
• Постои единица за пренос со висока фреквенција (Антена со висока добивка) која овозможува испраќање точни бранови за откривање и стимулирање целните позиции, тогаш системот може да прима и прима сигнали преку антени за прием со двојна стимулација (бинарно возбудување), за да ја пронајде целната позиција и прикажете го на екранот со повеќе аудио и дигитални индикатори прикажани на екранот со резултати.
• Една од најневеројатните карактеристики на уредот е интелигентниот систем за рамнотежа на рацете за правилен транспорт на уредот, каде што има индикација се прикажува на корисникот на екранот и го води корисникот на правилен начин да го носи уредот за време на пребарувањето на долг дострел.
Максимална длабочина Може да открие до 100 метри, до откријте ја длабочината на целите и презентирајте ја
автоматски во системот.
Одлично
растојание
Може да открие до 2850 m, и го одредува
целното растојание автоматски на екранот.
Цели Автоматско откривање цел во областа
каде може да се најде: Дијамант -
Смарагд - метеорит - турмалин - сафир -
Гранат - Циркон - Меро - Топаз - Аметист.
Откривање
фреквенција
Од 500 Hz до 20 kHz, со системи
верификација на двобранова фреквенција и
пренесена фреквенција (DCS).
Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
акустични и вибрирачки ефекти на приемот
каква било индикација за целите
Дигитални индикатори Да, интерфејсот за резултати ја покажува патеката
дестинација и ориентација на уредот,
системот за паметна рамнотежа на рацете,
обликот на прозорецот и неговата фреквенција
излез.
Биланс
Земјата
Автоматски

 

Додатоци на Electra

 

 

Како да се користи Ајакс Електра?