ГАМА

ГАМА

Нормална цена
€8.100,00
Цена со попуст
€8.100,00
Нормална цена
Тоа беше распродадено
Единечната цена
по 

 

Ајакс Гама

Уред за мултифункционален систем кој содржи 3 напредни и професионални системи за откривање.
Според нашето истражување, откривме дека сите копачи на злато кои користеле системи за сликање од земја се сретнале со многу
комплексноста во користењето на овие уреди и нивниот комплексен софтвер, но ние ги решивме овие сложености и тешкотии во
нашиот уред со системи за 3D сликање, каде што нашиот систем овозможува секому да го користи лесно и непречено
контрола.
Гама е примарна алатка за сликање за завршување на секое успешно 3D скенирање.


Забелешка: Сите производи на AJAX доаѓаат со двегодишна гаранција.
Опис

• Гама ги има најновите напредни системи за откривање и скенирање за откривање злато, метали и празнини.
• Овој уред работи на нови технички и модерни електронски основи кои нудат нови концепти и димензии во светот на уредите за сликање од земја.
Гама уред со повеќе задачи што им овозможува на корисниците геолошки да ја истражуваат и истражуваат неговата огромна низа, со сите алатки и апликации потребни за успешно завршување на потраги.
Опремен со шарен дисплеј од 5 инчи со висока резолуција, овој уред ви овозможува да работите со напредни професионални функции и програми за откривање на подземни цели со целосна контрола на својствата на скенирање и патеката на експедиција додека не стигнете до саканата цел.
• Овој уред може да се користи преку 3 различни системи за откривање и истражување
1- Радиометар
2- Скенирање во живо
3- 3D детектор за земја

Карактеристики

 • Постојат многу карактеристики за разлика помеѓу GAMMA уредот и другите уреди за сликање на земјата, GAMMA има модерен технолошки карактер кој нема таква леснотија на тргување и користење, точност и брзина во непосредните резултати дадени од трите системи што ги обезбедува уредот.
 • Модерниот и уникатен дизајн, кој ви дава сила и самодоверба лесно да ги завршите вашите истражувања, е лесен за откривање, лесен и лесен за употреба.
 • Овој уред е произведен и дизајниран целосно од сите делови и компоненти во фабриката на Ајакс за техники за откривање без употреба на надворешни компоненти, што му дава на уредот високи перформанси, доверливост и квалитет кој е неспоредлив.
 • Висококвалитетен дизајн дизајниран да работи во екстремни услови и отпорен на бучава од околината.
 • Шарениот екран за прикажување резултати и поставки со големина од 5 инчи, му овозможува на корисникот да ги контролира севкупните поставки на уредот и да ги прикажува резултатите од пребарувањето и функциите.
 • Идеални интерфејси и програми кои ви даваат прецизна контрола и лесно користење на уредот при пребарување.
 • Главната преграда за батерии во внатрешноста на рачката за носење на уредот може да се отвора и затвора, во која е лесно да се замени батеријата доколку е оштетена без да се отвори главниот дел од уредот.
 • Основната моќност му овозможува на уредот да работи 5 последователни часа работа на максимални нивоа на звук и нивоа на осветленост на екранот за пребарување.
 • Може да направите резервна копија на банка за напојување што може да се поврзе со уредот кога ќе се потроши главната батерија, што ќе ви овозможи да работите со уредот 10 последователни часа.
 • Надворешни слушалки, кои ви овозможуваат да слушате јасни резултати од пребарувањето и предупредувања со практични и разновидни аудио резултати во MP3 и WAVES.
 • Излезот на полначот, кој овозможува брзо и паметно полнење на батеријата за висока ефикасност и правилно полнење.
 • Влезниот приклучок за системот за пребарување со повеќе задачи, преку кој можете да го изберете системот со кој сакате да работите, има напреден механички механизам за расклопување и инсталирање на сензорот за пребарување без напор и време.
 • Контролните копчиња за интерконекција, механизмот против вибрации и влажноста работат со притискање на копче, што ви дава целосна контрола на програмата и поставките на уредот на екранот.

 • Системите Gradiosmart се познати по откривање на суптилни промени што се случиле во почвата и идентификување на материјалите и минералите во неа, како и шуплината.
 • Овој систем обично се состои од големи парчиња опрема и големи сензори кои не се лесни за движење и незгодна контрола при пребарување и бавни резултати, но ние ви обезбедивме интелигентни алатки за контрола и откривање кои прикажуваат интегрирани резултати во интерфејсот за пребарување на овој систем.
 • Овој систем обезбедува прецизно мерење на магнетните промени во тлото за откривање и откривање на метални предмети и простори, како и за разлика меѓу нив.
 • За да работи во овој систем, мора да биде поврзана единицата за откривање, која е направена од сензори со голема моќност водени од операторите.
 • Целосна контрола на критериумите и поставките за пребарување преку интелигентен интерфејс со висока дефиниција.
 • Интерфејсот за резултати го прикажува нивото на јачина на сигналот на откриената цел, како и прозорецот со осцилоскоп каде што можете да ја видите големината на пронајдената цел.
 • Интелигентната програма за мерење на длабочина ви овозможува прецизно мерење на длабочината на целта под земја во смисла на мерење на нивото на рефлектирачките промени во магнетното поле.
Максимална длабочина 10 метри, со мерна карактеристика
откриена длабочина на целта.
Цели Се користи за откривање на метал, на
празнини, рударски процеси, археолошки предмети, и неексплодирани убојни средства, исто така да се користи за лоцирање на цевки и кабли.
Ниво на мерење Од ± 20 до ± 1000μT
Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
акустични и вибрирачки ефекти.
Дигитални индикатори Да, интерактивни индикатори за одговор кои објаснуваат
исто така видот и големината на откриените
цел
Биланс
Земјата
Рачно и автоматски, помагајќи во
елиминирање на магнетните ефекти кои
предизвикани од почвата
 • За прв пат во светот, тој го интегрираше системот за инстант прикажување во главниот екран за уредување
  уред без употреба на надворешен екран за уредување и програми, овој систем ви го дава
  директен приказ на сите нешта под земја како закопани и богатства и го разјаснува
  нејзините големини, длабочини и типови.
 • Специјален систем за инстант скенирање на системот кој ви дава моментален преглед на областа
  пребарување во реално време.
 • Можете да користите два вида скенери што доаѓаат со уредот, било преку надолжниот скенер
  мултитаскинг за скенирање одредена локација, било преку скенерот со повеќе радарски пресек
  кој работи со директна моќност со голема брзина за покривање и скенирање на голема површина за помалку време.
 • Проверете ја брзината на скенирање, што одговара на брзината на одење и чекорите на корисникот.
 • Баланс на земјата и калибрација, било преку автоматска калибрација на референтниот систем
  потребно за подесување, било преку рачна калибрација, која е соодветно дефинирана од корисникот
  со она што смета дека е соодветно за областа за пребарување.
 • Паузирањето на скенирањето и продолжувањето со скенирањето може да се направат веднаш за неколку секунди,
  без никакви поставки или референци.
Максимална длабочина 30 метри.
Цели Директен приказ што ги прикажува нивните позиции
минерали и шуплини и разликата помеѓу
нивните.
Откривање
фреквенција
Автоматски, од 50 MHz до 350 MHz
Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
акустични и вибрирачки ефекти.
Дигитални индикатори Да, директното скенирање на екранот ги покажува
целите и нивните видови веднаш.
Биланс
Земјата
Рачно и автоматски, помагајќи
елиминирање на магнетните ефекти кои
предизвикани од почвата.
 • Според нашето истражување, откривме дека секој копач на злато што ги користел системите за сликање
  се соочи со многу сложености при користењето на овие уреди и сложени програми
  на. Сепак, ги поправивме сите овие сложености и тешкотии во нашите 3Д системи. Нашиот систем
  ви дава лесен и непречен начин на користење и секој може лесно да стапи во контакт со него.
 • Има специјален софтверски интерфејс за ракување со системот за 3D сликање, што ви овозможува
  Слободно проверете ги поставките и својствата на скенирањето.
 • Овој систем има неколку опции за завршување на скенирањето:
 • Режим на скенирање користејќи таблет компјутер за да работи во апликацијата AJAX за анализа.
 • Или функцијата за скенирање на земјата директно користејќи го екранот на уредот, по желба на корисникот.
 • Овој систем ви овозможува да ја скенирате земјата директно на екранот подготвувајќи ги целосните својства
  како што се контрола на чекори и линии на скенирање, метод на скенирање, почетна точка,
  метод на пребарување (автоматско или рачно) и потоа започнете со скенирање и прикажување
  резултати директно на екранот, како и можност за анализа на скенирањето и наоѓање цели и
  идентификација на овие точки.
 • Корисникот може да го поврзе уредот и со таблет компјутер преку Bluetooth за да работи на апликацијата
  Ајакс за анализа, за да добиете повеќе алатки за анализа и 3D целни сцени.
 • Можете да користите два вида скенери што доаѓаат со уредот, било преку надолжниот скенер
  мултитаскинг за скенирање одредена локација или преку скенерот со повеќе радарски пресек
  кој работи со директна моќност со голема брзина за покривање и скенирање на голема површина за помалку време.
 • Баланс на земјата и калибрација, било преку автоматска калибрација на референтниот систем
  потребно за подесување, било преку рачна калибрација, која е соодветно дефинирана од корисникот
  со она што смета дека е соодветно за областа за пребарување.
Максимална длабочина 30 метри.
Цели Метални цели и празнини.
Откривање
фреквенција
Автоматски, од 50 MHz до 350 MHz
Звучни ефекти Да, предупредувачки чекори за чекори за скенирање
и известувања.
Дигитални индикатори Да, детално скенирање за изгледот
целни локации, како и 2D и 3D слики.
Биланс
Земјата
Рачно и автоматски, помагајќи
елиминирање на магнетните ефекти кои
предизвикани од почвата.

 

Гама додатоци

 

 

Како да се користи Ајакс Гама?