Теро Видо 3D систем Основна плус верзија
Теро Видо 3D систем Основна плус верзија
Теро Видо 3D систем Основна плус верзија
  • Поставете слика на прегледувачот на Галеријата, Теро Видо 3D систем Основна плус верзија
  • Поставете слика на прегледувачот на Галеријата, Теро Видо 3D систем Основна плус верзија
  • Поставете слика на прегледувачот на Галеријата, Теро Видо 3D систем Основна плус верзија

Теро Видо 3D систем Основна плус верзија

Нормална цена
€7.850,00
Цена со попуст
€7.850,00
Нормална цена
Тоа беше распродадено
Единечната цена
по 

Теро Видо 3Д системот е 3Д уред за мерење за
откривање и точно откривање на неправилности во земјата. Базирано на
ново развиена технологија за мерење од Tero Vido GmbH
Германија.
 

Уредот е развиен и произведен целосно во Германија. тој
детекторот ви помага да ги откриете и одделите сите видови метал. Вклучениот софтвер покажува дали сте пронашле магнетни метали како
железо или челик или немагнетни благородни метали како злато, сребро или бакар.
Дополнително, системот Tero Vido е најсоодветен за откривање и лоцирање на подземни празнини, како што се магацини, гробници, тунели или други простории.
 
Она што го прави Tero Vido системот толку посебен, освен скапиот
локализација, е длабоко навлегување во почвата. Во зависност од нејзината големина
може да се постигнат значителни длабочини до 18 метри. НА
Во моментов е повеќејазичен комерцијален софтверски кориснички интерфејс
достапни на англиски, германски, француски, руски, арапски, турски, шпански,
грчки, романски и бугарски. Наскоро ќе биде достапен во повеќе
јазици. Автоматските и бесплатните ажурирања на софтвер содржат, покрај
софтверски подобрувања, како и дополнителни нови јазици.
 
Преземете го упатството за корисникот: германски | Англиски
 
Системот Tero Vido 3D е исклучително едноставен за изградба и може
да се користи од секој по краток период на обука.
Се состои од непрепознатливиот и лесен скенер за земја и пренослив
компјутер (таблет). Нема кабли или тешки батерии да пречат во работата со машината.
Корисникот ја скенира земјата со сензорот и резултатите од скенирањето се прикажуваат во реално време на екранот на компјутерот. Веднаш по завршувањето на процесот на мерење резултатите може да се анализираат во софтверот. Податоците ќе бидат зачувани на компјутерот и може да се обноват кога е потребно. Капацитетот за складирање, како и големината на мерното поле е речиси неограничен.
Графика со висока резолуција, една од најдобрите и најдетални резолуции
на пазарот, заедно со многуте опции за конфигурација во софтверот го олеснуваат тоа
брзо откривање на метал или вакуум и одредување на длабочина и
големина на. Системот обезбедува повторливи резултати и еден
скенирањето со скенирање ќе го потврди резултатот од мерењето. Можете исто така да
користете го Tero Vido 3D системот за метална дискриминација и проверете дали
вашето откритие е направено од феромагнетни метали или обоени магнетни метали. Системот Tero Vido 3D е уред за сите намени и може да се користи во која било земја, без разлика дали е песочна, карпеста или глинест. Малите метални неправилности во почвите со висока содржина на минерали може да се филтрираат со софтвер.
 
Технички податоци
 Таблет со претходно инсталиран софтвер Tero Vido 3D
 Сензор ................................. Вертикален, 85 cm.
 Сензор 2 ........................... Хоризонтален, 50 cm.
Трансмисиона лента за хоризонтален сензор
 USB-Dongle за размена на податоци помеѓу сензорот и
компјутер
Φό Кабел за полнење и адаптер за USB ........................ 12 V директна струја и 220 V AC
Прирачник и водич за брз почеток
Флексибилна торбичка за носење со чувствителна заштита на екранот на допир.
 Цврста торбичка за носење сензори и таблет, водоотпорна торбичка за носење Peli
 Слушалки (Bluetooth / WiFi)
 
 
Детектори   

o Сензори ................................. Дигитални сензори со 3 оски

Вградена батерија на полнење

 Вид ..................................... LiPo батерија што се полни
Δοση Излез ................................... параметри 800 mAh 4,2V
................. Внатрешна .............................. ...... работен напон 3.0V
 Батерија ................................. време на работа 15ч
Ση Полнење ................................... 1 час со основните
адаптер, 4 часа со полнач за кола

Полнач    

Влезен напон ................................... 240/110 V или 12 V (полнач за автомобил)
Ρτι Струја на полнење ................................. 5 V / 500 mA макс.

Мерење и тежина на детекторите
Определување
 Должина
 Дијаметар
· Тежина
Хоризонтален сензор 100
 100 см.
 5 см.
 1,2 кг
Хоризонтален сензор 50
 50 см.
 5 см.
 0,5 кг
Вертикален сензор
 85 см.
 5 см.
 0,8 кг.
IP класа на заштита IP ................................. IP 54 (водоотпорен)
Температура на складирање ..................... -20 ° до + 60 ° C
Работа Работна температура ............... -10 ° до + 50 ° C
 Релативна влажност ................................. 5-95%, (без магла)
 Известувања ................................... Шарени LED диоди
USB-радио диск за пренос на податоци

Τήτων Фреквентен опсег ................................. ISM опсег 2,4 GHz
Ια канали ................................. 126 RF канали
По стапка на пренос (воздух) ................................. 2mbps
Програмабилен излез ................................... 0. -6, -12 или -18 dBm
 Чувствителност ........................... -82 dBm Чувствителност при 2 Mbps

Процесор

         
О    
 Микроконтролер ..................................... 8-битен микроконтролер со
врз основа на RISC
Λειτουργίας Максимална работна фреквенција ................................. 16 MHz
 1KB SRAM, 512K EEPROM
10 10-битен A/D конвертор
Пренос на податоци (Bluetooth)

         
О    
Συ Фреквентен опсег ................................. 2,5 - 2,4835 GHz
 Максимална цена на трансфер ................................. 1 Mbps
Δέ Чувствителност на ресиверот ........................ -85 dBm
 Максимален опсег на село .............................. Приближно 10м

Технички барања за компјутерот

         
o Оперативен систем ..................................... Windows 8.1. или на
понови
o Диск ................................... CD-ROM-уред.
алтернативно: преземете софтвер од веб-страницата на компанијата
o USB ..................................... USB 2.0 или понова верзија
o Bluetooth ................................. За слушалки
o Брзина на процесорот ................................... 1 GHz
o Работна меморија ................................ 1 GB RAM
o Капацитет на дискот ................................. Хард диск 250 MB
o Графичка картичка ................................. Компатибилна со DirectX9

 
Сертификати & засилувач; Гаранција
За сите уреди се обезбедени технички сертификати и гаранција од 2 години
Теро Видо 3Д систем. Пред излезот на стоката
од нашата компанија, темелно проверени од нашите инженери. Ова исто така
и интензивното тестирање на терен и континуираните подобрувања гарантираат дека обезбедуваме

постојано висок квалитет и секогаш еден од професионалците што е
достапни на пазарот.
Испорачаме без данок на поединци и деловни клиенти во земји надвор од ЕУ. Побарајте опции и понуди! Ние ќе ви помогнеме да го најдете
најдобар детектор за вашите потреби!