ОМЕГА

ОМЕГА

Нормална цена
€6.100,00
Цена со попуст
€6.100,00
Нормална цена
Тоа беше распродадено
Единечната цена
по 

 

Ајакс Омега

Сега наоѓањето и копањето бунари за подземни води е полесно и побезбедно ......
Уредот Омега е првиот детектор од големи размери во светот кој открива и открива локации на подземни води. Ако сте земјоделец или работите во
Омега е совршено решение за отстранување на проблемите со недостиг на вода и случајни проблеми со дупчење вода, што ќе чини
многу пари без некоја мала корист.


Забелешка: Сите производи на AJAX доаѓаат со двегодишна гаранција.
Опис

• OMEGA е опремена со најсовремени технологии за откривање и откривање на локации на подземни води со голема точност. Овој уред има карактеристики со висок капацитет што му овозможуваат на корисникот да го заврши процесот на истражување на водата за помалку време и напор.
• Овој уред овозможува на корисникот со вграден интерфејс за пребарување која покажува точната цел пат и паметни рамнотежа системи за транспорт на вашиот уред и дестинација на уредот, навистина не е како и секој друг детектор вода е најдобар, без било кој конкурент, можете да ги контролирате и детектирајте ги подземните води преку 3 напредни системи кои ви даваат доверба и моќ точно да ги одредите целните локации.
• Уредот има 3 системи за откривање:
1. Систем за откривање на долг дострел (Прирачник)
2. Систем за откривање на долг дострел (автоматски)
3. Систем за геофизичка верификација

Карактеристики

 • Напредни системи за откривање и истражување на подземни води, кои комбинираат повеќе од една техника и систем во еден уред за сигурни резултати.
 • Модерниот и уникатен дизајн, кој ви дава сила и самодоверба лесно да ги завршите вашите истражувања, има леснотија на откривање, леснотија и леснотија на користење.
 • Овој уред е целосно произведен и дизајниран и сите негови компоненти и додатоци преку фабриката Ајакс за техники за откривање без употреба на надворешни компоненти, што на уредот му дава високи перформанси, доверливост и квалитет е неспоредлив.
 • Висококвалитетен дизајн дизајниран да работи во екстремни услови и отпорен на бучава од околината.
 • Шарениот екран за прикажување резултати и поставки со големина од 5 инчи, му овозможува на корисникот да ги контролира севкупните поставки на уредот и да ги прикажува резултатите од пребарувањето и функциите.
 • Идеални интерфејси и програми кои ви даваат прецизна контрола и лесно користење на уредот при пребарување.
 • Главната преграда за батерии во рачката за носење на уредот може да се отвора и затвора, што го олеснува заменувањето на батеријата доколку е оштетена без да мора да се отвори главното куќиште на уредот.
 • Основната моќност му овозможува на уредот да работи 5 последователни часа работа на максимални нивоа на звук и нивоа на позадинско осветлување на екранот за пребарување.
 • Излез за слушалки, кој ви овозможува да слушате јасни резултати од пребарувањето и предупредувања со практични и разновидни аудио резултати во MP3 и WAVES.
 • Излезот на полначот, кој овозможува брзо и паметно полнење на батеријата за висока ефикасност и правилно полнење.
 • Влезниот приклучок на системите за пребарување со повеќе задачи, преку кој можете да го изберете системот со кој сакате да работите, има напреден механички механизам за расклопување и инсталирање на сензорот за пребарување без никаков напор и време.
 • Контролен интерфејс со копчиња, анти-шок и влажност со притискање на копче, што ви дава целосна контрола на програмата и поставките на уредот на екранот
  • Овој систем е специјализиран за детекција на подземни води од долги растојанија.
  • Овој систем има посебен интерфејс за пребарување кој ги прикажува резултатите и координатите на страницата за пребарување и нејзината насока целната патека прецизно на екранот за пребарување и детално ја знае вашата дестинација.
  • Системот е развиен во повеќе фази за да се постигне најдобриот резултат преку идентификување и следење на местата за вода од големи високи прецизни растојанија, овој уред целосно го транспортира истражувачот до водениот дел со одлучувачка стапка до 100%.
  • Овој систем не е како сите други системи за детекција на долг дострел на пазарот, тој е модерен систем со паметен и удобен дизајн со Системи за откривање и сензори со висока чувствителност поддржани од системи за двоен пренос и прием.
  • Постои единица за пренос со висока фреквенција (Антена со висока добивка) која овозможува испраќање точни бранови за откривање и стимулирање целните позиции, тогаш системот може да прима и прима сигнали преку двојни антени за примање стимулации (бинарно возбудување), да ја пронајде целната позиција и да ја прикаже на екранот со повеќе аудио и дигитални индикатори прикажани на приказот на резултатите.
  • Една од најневеројатните карактеристики на уредот е паметниот систем за рамнотежа на рацете за правилно пренесување на уредот, каде што има индикација што се појавува на корисникот на екранот и го води корисникот на правилен начин на транспортирање на уредот за време на пребарување на долг дострел.
  • Именуван од рачниот систем поради внесување на рачно пребарување на податоци според потребите на корисникот.
  • Explorer може да го одреди типот на дестинација од листата на цели достапни во системските и контролните менија, со други достапни поставки за контрола на својствата на пребарувањето, како што се длабочината на пребарувањето и долгите растојанија, а тоа се должи и на потребата на истражувачот.
  Максимална длабочина Може да открие до 500 метри, со
  подготвена контрола над опциите за пребарување
  длабочина: 10 m, 20 m, 40 m, 60 m, 80 m, 100 m, 140
  m, 160 m, 180 m, 200 m, 225 m, 250 m, 275 m, 300
  m, 325 m, 350 m, 400 m, 450 m, 500 m.
  Одлично
  растојание
  Може да открие до 2250 m, со контролата
  напредок во селекции на долги патеки: 100 m, 150
  μ.200 μ, 250 μ, 300 m, 350 m, 400 m, 450 m, 500 m,
  550 m, 600 m, 700 m, 800 m, 900 m, 1000 m, 1250
  m, 1500 m, 1750 m, 2000 m, 2250 m.
  Цели Изборен список: Природна вода - солена вода -
  Сулфурна вода - сите видови вода.
  Откривање
  фреквенција
  Од 9 kHz до 12 kHz, со системи за верификација
  фреквенција од два бранови и се пренесува
  фреквенција (DCS).
  Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
  акустични и вибрирачки ефекти на приемот
  каква било индикација за целите
  Дигитални индикатори Да, интерфејсот за резултати ја покажува патеката
  дестинација и ориентација на уредот,
  системот за паметна рамнотежа на рацете,
  обликот на прозорецот и неговата фреквенција
  излез.
  Биланс
  Земјата
  Автоматски
  • Тоа е прв пат во светот во детектори за вода со долг дострел, дали уредот има автоматски систем за откривање на цели и автоматски ќе го прикаже името на целта на екранот, исто така ќе го одреди растојанието на целта од рачката на уредот, исто така им овозможува на корисникот да се утврди позицијата на целта и да знаат длабочина каде што резултат автоматски се прикажува на екранот.
  • Овој систем има посебен интерфејс за пребарување кој ги прикажува резултатите и координатите на страницата за пребарување и нејзината насока дестинационата патека точно на екранот и детално ја знае вашата насока на вашиот уред.
  • Системот е развиен во повеќе фази за лоцирање позиции на вода од долги растојанија и со голема точност и го транспортира истражувачот до дестинацијата целосно со одлучувачка стапка до 100%.
  • Овој систем не е како сите други системи за откривање вода со долг дострел на пазарот, тој е модерен систем со паметен и удобен дизајн со високо чувствителни системи за откривање и сензори поддржани од двојни системи за пренос и прием.
  • Постои единица за пренос со висока фреквенција (Антена со висока добивка) која овозможува испраќање точни бранови за откривање и стимулирање целните позиции, тогаш системот може да прима и прима сигнали преку двојни антени за примање стимулации (бинарно возбудување), да ја пронајде целната позиција и да ја прикаже на екранот со повеќе аудио и дигитални индикатори прикажани на приказот на резултатите.
  • Една од најневеројатните карактеристики на уредот е паметниот систем за рамнотежа на рацете за правилно пренесување на уредот, каде што има индикација што се појавува на корисникот на екранот и го води корисникот на правилен начин на транспортирање на уредот за време на пребарување на долг дострел.
  Максимална длабочина Може да открие до 500 метри, до
  откријте ја длабочината на целите и презентирајте ја
  автоматски во системот.
  Одлично
  растојание
  Може да открие до 2850m, и одредува
  целното растојание автоматски на екранот.
  Цели Автоматско откривање на вода во областа
  каде може да се најде: природна вода -
  солена вода - сулфатна вода - сите видови на вода.
  Откривање
  фреквенција
  Од 500 Hz до 20 kHz, со системи
  верификација на двобранова фреквенција и
  пренесена фреквенција (DCS).
  Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
  акустични и вибрирачки ефекти на приемот
  каква било индикација за целите
  Дигитални индикатори Да, интерфејсот за резултати ја покажува патеката
  дестинација и ориентација на уредот,
  системот за паметна рамнотежа на рацете,
  обликот на прозорецот и неговата фреквенција
  излез.
  Биланс
  Земјата
  Автоматски
  • Овој систем работи со техниката на скенирање и електрогеофизичката мерка со која се детектираат нивоата на електричните отпорници на земјата, за откривање на подземни води и артески места.
  • Преку овој систем можете да пребарувате за специфичен тип на вода што можете да го идентификувате преку списокот на типови на вода што се достапни на уредот и можете да направите брзо пребарување за да се уверите дека постои или не е цел.
  • Овој систем ви обезбедува 4 електрични кабли како дополнение на 4 специјални детектори за заземјување поврзани со земјата за да ја проверите неговата содржина.
  • Овој систем ви овозможува да скенирате површина од 1000 квадратни метри за една минута за да обезбедите целосен извештај за водата и неговите пропорции и длабочини.
  • Овој систем е брз одговор и обезбедува резултати кои се прикажуваат директно на целните известувања.
  Максимална длабочина Може да открие до 500 метри.
  Покриени
  област
  Тест каблите што го поврзуваат уредот и
  земјата може да зафати површина од 1000
  квадратни метри кои можат да се скенираат и
  потврдена веднаш.
  Цели Изборен список: Природна вода - солена вода -
  Сулфурна вода - сите видови вода.
  Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
  акустични и вибрирачки ефекти на приемот
  каква било индикација за целите
  Дигитални индикатори Да, интерфејсот за скенирање за овој систем
  укажува на веројатноста и квалитетот на целта
  во областа за пребарување и го потврдува тоа.
  Биланс
  Земјата
  Автоматски

   

  Омега додатоци

   

   

  Како да се користи Ајакс Омега?