Tero Vido 3D систем Основна верзија
Tero Vido 3D систем Основна верзија
  • Поставете слика на прегледувачот на Галеријата, Tero Vido 3D систем Основна верзија
  • Поставете слика на прегледувачот на Галеријата, Tero Vido 3D систем Основна верзија

Tero Vido 3D систем Основна верзија

Нормална цена
€4.950,00
Цена со попуст
€4.950,00
Нормална цена
Тоа беше распродадено
Единечната цена
по 

Теро Видо 3Д системот е 3Д мерен уред за откривање и прецизно откривање на неправилности во земјата. Се заснова на неодамна развиената мерна технологија од Tero Vido GmbH, Германија.
 
Уредот е развиен и произведен целосно во Германија. Овој детектор ви помага да ги откриете и разликувате сите видови метал. Вклучениот софтвер покажува дали сте пронашле магнетни метали како што се железо или челик или немагнетни благородни метали како злато, сребро или бакар. Дополнително, системот Tero Vido е најсоодветен за откривање и лоцирање на подземни празнини, како што се магацини, гробници, тунели или други простории.
 
Она што го прави Tero Vido системот особено посебен, освен прецизното откривање, е длабокото навлегување во почвата.
Во зависност од големината на објектот, може да се постигнат значителни длабочини до 18 метри. Комерцијалниот софтвер повеќејазичен кориснички интерфејс моментално е достапен на англиски, германски, француски, руски, арапски, турски, шпански, грчки, романски и бугарски. Наскоро ќе биде достапен на повеќе јазици. Автоматските и бесплатните ажурирања на софтвер содржат, покрај софтверските подобрувања, и дополнителни нови јазици.
 
Преземете го упатството за корисникот: германски | Англиски
 
Системот Tero Vido 3D е исклучително едноставен и може да го користи секој по краток период на обука. Се состои од непрепознатливиот и лесен скенер за земја и лаптоп.
Нема кабли или тешки батерии да пречат во работата со машината.
Корисникот ја скенира земјата со сензорот и резултатите од скенирањето се прикажуваат во реално време на екранот на компјутерот. Веднаш по завршувањето на процесот на мерење резултатите може да се анализираат во софтверот.
Податоците ќе бидат зачувани на компјутерот и може да се обноват кога е потребно. Капацитетот за складирање, како и големината на мерното поле е речиси неограничен.
Графиките со висока резолуција, една од најдобрите и најдетални резолуции на пазарот, заедно со многуте опции за прилагодување во софтверот го олеснуваат брзото откривање на метал или празнини и одредување на неговата длабочина и големина.
Системот обезбедува повторливи резултати и тестот за скенирање ќе го потврди резултатот од мерењето.
Можете исто така да го користите системот Tero Vido 3D за да разликувате метали и да видите дали вашето откритие е направено од феромагнетни метали или обоени магнетни метали. Системот Tero Vido 3D е уред за сите намени и може да се користи во која било земја, без разлика дали е песочна, карпеста или глинест.
Малите метални неправилности во почвите со висока содржина на минерали може да се филтрираат со софтвер.
 
Технички податоци
 Таблет со претходно инсталиран софтвер Tero Vido 3D
 Сензор ..................... Вертикален, 85 cm.
 USB-Dongle за размена на податоци помеѓу сензорот и компјутерот
Φό Кабел за полнење и адаптер за USB ........................ 12 V директна струја и 220 V AC
Прирачник и водич за брз почеток
Флексибилна торбичка за носење со чувствителна заштита на екранот на допир.
Me Торба за носење за сензорот
 Слушалки (Bluetooth / WiFi)
 
 
Детектори   

o Сензори ................................. Дигитални сензори со 3 оски

Вградена батерија на полнење

 Вид ..................................... LiPo батерија што се полни
Δοση Излез ................................... параметри 800 mAh 4,2V
................. Внатрешна .............................. ...... работен напон 3.0V
 Батерија ................................. време на работа 15ч
Полнење ................................... 1 час со главниот адаптер, 4 часа со полначот автомобил

Полнач    

Влезен напон ................................... 240/110 V или 12 V (полнач за автомобил)
Ρτι Струја на полнење ................................. 5 V / 500 mA макс.

Мерење и тежина на детекторите
Определување
 Должина
 Дијаметар
· Тежина
Хоризонтален сензор 100
 100 см.
 5 см.
 1,2 кг
Хоризонтален сензор 50
 50 см.
 5 см.
 0,5 кг
Вертикален сензор
 85 см.
 5 см.
 0,8 кг.
IP класа на заштита IP ................................. IP 54 (водоотпорен)
Температура на складирање ..................... -20 ° до + 60 ° C
Работа Работна температура ............... -10 ° до + 50 ° C
 Релативна влажност ................................. 5-95%, (без магла)
 Известувања ................................... Шарени LED диоди
USB-радио диск за пренос на податоци

Τήτων Фреквентен опсег ................................. ISM опсег 2,4 GHz
Ια канали ................................. 126 RF канали
По стапка на пренос (воздух) ................................. 2mbps
Програмабилен излез ................................... 0. -6, -12 или -18 dBm
 Чувствителност ........................... -82 dBm Чувствителност при 2 Mbps

Процесор
         
О    
 Микроконтролер ..................................... 8-битен микроконтролер базиран на RISC
Λειτουργίας Максимална работна фреквенција ................................. 16 MHz
 1KB SRAM, 512K EEPROM
10 10-битен A/D конвертор

Пренос на податоци (Bluetooth)
         
О    
Συ Фреквентен опсег ................................. 2,5 - 2,4835 GHz
 Максимална цена на трансфер ................................. 1 Mbps
Δέ Чувствителност на ресиверот ........................ -85 dBm
 Максимален опсег на село .............................. Приближно 10 m

Технички барања за компјутерот

         
o Оперативен систем ..................................... Windows 8.1. или понови
o Диск ................................... CD-ROM-уред. алтернативно: преземете софтвер од веб-страницата на компанијата
o USB ..................................... USB 2.0 или понова верзија
o Bluetooth ................................. За слушалки
o Брзина на процесорот ................................... 1 GHz
o Работна меморија ................................ 1 GB RAM
o Капацитет на дискот ................................. Хард диск 250 MB
o Графичка картичка ................................. Компатибилна со DirectX9

 
Сертификати и гаранција
Технички сертификати и 2-годишна гаранција се обезбедени за сите метлачи за земја Tero Vido 3D System. Пред да ја напушти стоката од нашата компанија, тие се темелно проверени од нашите инженери. Ова, како и интензивното тестирање на терен и континуираните подобрувања гарантираат дека обезбедуваме постојано висок квалитет и секогаш еден од професионалците достапни на пазарот.

Испорачаме без данок на поединци и деловни клиенти во земји надвор од ЕУ. Побарајте опции и понуди! Ние ќе ви помогнеме да го пронајдете најдобриот детектор за вашите потреби!