СЕГМА

СЕГМА

Нормална цена
€5.600,00
Цена со попуст
€5.600,00
Нормална цена
Тоа беше распродадено
Единечната цена
по 

Ајакс Сегма

Најдобриот детектор за метал во светот кој работи со два високоефикасни системи за детекција на злато и минерали.
Технологијата на детекторот AJAX разви нов систем за пулсна индукција за детектори за метал,
на нови нивоа повеќе од другите уреди на пазарот, покрај леснотијата на користење на системот
добива непосредни резултати на максимални длабочини.


Забелешка: Сите производи на AJAX доаѓаат со двегодишна гаранција.
Опис

• Сега со SEGMA уредот е можно да се лоцираат и да се најдат цели кои претходно не сте можеле. Овој уред може да открие до 8 метри под земја, додека многу други уреди не можат да стигнат до овие длабочини. SEGMA може веднаш да ги исполни целите и да ги прикаже резултатите и има интерфејс со висока дефиниција што му овозможува на корисникот лесно да работи на уредот без компликации што го исцрпуваат процесот на пребарување и го комплицираат.
• Леснотијата на користење што се наоѓа во SEGMA го прави флексибилен уред кој брзо се движи и може да се конфигурира и е многу моќен во прикажувањето и прикажувањето на резултатите. Работи преку два различни системи за откривање, во резултати и податоци.
1- Паметен пулс
2- Спектар анализатор

Карактеристики

 • SIGMA има неверојатни карактеристики. Има голем потенцијал во откривање на подземни метали со сигурност преку напредни системи за детекција, кои можат да ги потврдат и откријат метите преку обезбедување на тридимензионална слика на целта.
 • Модерниот и уникатен дизајн, кој ви дава сила и самодоверба лесно да ги завршите вашите истражувања, е лесен за откривање, лесен и лесен за употреба.
 • Овој уред е произведен и дизајниран целосно од сите делови и компоненти во фабриката на Ајакс за техники за откривање без употреба на надворешни компоненти, што му дава на уредот високи перформанси, доверливост и квалитет кој е неспоредлив.
 • Висококвалитетен дизајн дизајниран да работи во екстремни услови и отпорен на бучава од околината.
 • Шарениот екран за прикажување резултати и поставки со големина од 5 инчи, му овозможува на корисникот да ги контролира севкупните поставки на уредот и да ги прикажува резултатите од пребарувањето и функциите.
 • Идеални интерфејси и програми кои ви даваат прецизна контрола и лесно користење на уредот при пребарување.
 • Главната преграда за батерии во внатрешноста на рачката за носење на уредот може да се отвора и затвора, во која е лесно да се замени батеријата доколку е оштетена без да се отвори главниот дел од уредот.
 • Основната моќност му овозможува на уредот да работи 5 последователни часа работа на максимални нивоа на звук и нивоа на осветленост на екранот за пребарување.
 • Може да направите резервна копија на банка за напојување што може да се поврзе со уредот кога ќе се потроши главната батерија, што ќе ви овозможи да работите со уредот 10 последователни часа.
 • Надворешни слушалки, кои ви овозможуваат да слушате јасни резултати од пребарувањето и предупредувања со практични и разновидни аудио резултати во MP3 и WAVES.
 • Излезот на полначот, кој овозможува брзо и паметно полнење на батеријата за висока ефикасност и правилно полнење.
 • Влезниот приклучок за системот за пребарување со повеќе задачи, преку кој можете да го изберете системот со кој сакате да работите, има напреден механички механизам за расклопување и инсталирање на сензорот за пребарување без напор и време.
 • Контролните копчиња за интерконекција, механизмот против вибрации и влажноста работат со притискање на копче, што ви дава целосна контрола на програмата и поставките на уредот на екранот.


  СИСТЕМИ

  • Ајакс за технологија на детектори разви нов систем за детектор на импулси за детектори метали, до нови нивоа и не како кај другите уреди на пазарот, освен за леснотија на контрола и користење на системот за да се постигнат непосредни резултати, и исклучително јасно и длабинско истражување.
  • Овој систем започнува и резултатите се прикажуваат преку интерфејсот за паметно пребарување приказ на податоци, резултати и системски поставки.
  • Нашиот систем може да прави разлика помеѓу црни и обоени метали, исто така да открие пештери и места. Разликата помеѓу целите е различна и резултатите се прикажани во неговиот интерфејс систем преку променливи индикатори за секој тип на цел, освен прозорецот осцилоскоп кој
  ја означува големината на пронајдената цел.
  • Може да ги прилагоди нивоата на чувствителност и брзината на одговор.
  • Може да го контролира откажувањето на пребарувањето за црни метали.
  • Интелигентна идентификација на серпентина за пребарување за одредување на потребната енергија и фреквенција за големината на секој калем.
  • Балансот на земјата е брз процес што го врши корисникот рачно или автоматски до компатибилност на уредот со земја и за негова употреба без пречки или ефекти во најлоши услови почва.
  • Овој систем има карактеристики на брза идентификација на целта и нејзиниот тип, со интегрирани податоци.
  • Ајакс ви обезбедува три различни мерења на намотките за напредно пребарување што ви ги даваат различни длабочини во зависност од големината на целта.
  • Достапни калеми за пребарување:
  Барај калем C1: 18 cm x18 cm
  Барај калем C2: 35 cm x35 cm
  Барај калем C3: 40 cm x45 cm
  Максимална длабочина 8 метри.
  Цели Може да открие непроценливи цели, за
  пример: железо. Благородни метали за
  пример: злато - и празнина исто така.
  Откривање
  фреквенција
  280 Hz -300 Hz-350 Hz
  Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
  акустични и вибрирачки ефекти.
  Дигитални индикатори Да, интерактивни индикатори за одговор кои објаснуваат
  исто така видот и големината на откриените
  цел.
  Биланс
  Земјата
  Рачно и автоматски, помагајќи во
  елиминирање на магнетните ефекти кои
  предизвикани од почвата.
  • Овој систем работи со технологија за детекција на злато и метал, што е комбинирана техника со импулсна индукција и спектрална целна анализа, со нова и единствена технологија, технологија на анализатор спектар. Овој систем прикажува 3D слика на откриената дестинација.
  • Контролниот интерфејс во овој систем ви го дава конечниот резултат на целната слика и нејзиниот формат и целосни детали за тоа.
  • Интерфејсот на овој систем е лесен за користење и удобен за прикажување на вградените резултати околу целта веднаш.
  • Нашиот систем може да прави разлика помеѓу црни и обоени метали, исто така да открие пештери и простори. Разликата помеѓу целите е различна и резултатите се прикажани во неговиот интерфејс систем преку променливи индикатори за секој тип на цел, освен прозорецот осцилоскоп кој ја означува големината на пронајдената цел.
  • Балансот на земјата е брз процес што го врши корисникот рачно или автоматски до компатибилност на уредот со земја и за негова употреба без пречки или ефекти во најлоши услови почва.
  • Може да ги контролира нивоата на чувствителност и брзината на одговор.
  • Може да го контролира откажувањето на пребарувањето за црни метали.
  • Овој систем има карактеристики на брза идентификација на целта и нејзиниот тип, со интегрирани податоци.
  Максимална длабочина 8 метри.
  Цели Може да открие непроценливи цели, за
  пример: железо. Благородни метали за
  пример: злато - и празнина исто така.
  Откривање
  фреквенција
  280 Hz -300 Hz-350 Hz
  Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
  акустични и вибрирачки ефекти.
  Дигитални индикатори Да, интерактивни индикатори за одговор кои објаснуваат
  исто така видот и големината на откриените
  цел.
  Биланс
  Земјата
  Рачно и автоматски, помагајќи во
  елиминирање на магнетните ефекти кои
  предизвикани од почвата.

   

  Додатоци на Segma

  Како да се користи Ајакс Сегма?