ПРИМЕРО

ПРИМЕРО

Нормална цена
€12.000,00
Цена со попуст
€12.000,00
Нормална цена
Тоа беше распродадено
Единечната цена
по 

 

Ајакс Примеро

Primero има 9 напредни системи за откривање и истражување на метали, злато, закопани богатства и шуплини, како и повеќе функции.
Научната фантастика ја прикажува технологијата на иднината што може ефективно да се примени, вклучувајќи ги и оние што можат да се применат само на сцени од научна фантастика, но со креативниот тим на детекторска технологија на AJAX што ви носи квалитетен и уникатен скок напред за прв пат во светот во современата научна реалност пронајдена во најновите и најточни научни системи за откривање и истражување на злато, минерали и подземни богатства.

Забелешка: Сите производи на AJAX доаѓаат со двегодишна гаранција.
Опис


• AJAX ги воведува најмоќните и прецизни системи за откривање со напредни системи и невиден софтвер, сето ова и повеќе во Primero, најдобриот детектор во светот
револуционизира се што ви треба за патување на пребарување и истражување на напредните системи за детекција со прецизност, ефикасност и иновативни методи на истражување, за прв пат, и преку AJAX само за детектор технологија, Primero има уникатен и модерен дизајн кој ви овозможува да работат на сите откривање и системи за истражување, исто така содржи оперативни програми и поставки на високо ниво кои ви дозволуваат да ги контролирате севкупните планови на вашите патувања за истражување додека не ја достигнете целта.
• Ajax Primero содржи 9 различни системи специјализирани за откривање злато, минерали и закопани цели со високо ниво на технолошки перформанси и нови идеи, овие системи ви ги даваат точните резултати кои се интегрирани околу целта со поспецифични детали.

Карактеристики

 • Повеќе функции во еден уред, овозможувајќи му на корисникот да користи 9 напредни системи со прецизни перформанси без грешки за откривање злато, богатства и метали под земја.
 • Модерниот и уникатен дизајн, кој ви дава сила и самодоверба лесно да ги завршите вашите истражувања, е лесен за откривање, лесен и лесен за употреба.
 • Овој уред е произведен и дизајниран целосно од сите делови и компоненти во фабриката на Ајакс за техники за откривање без употреба на надворешни компоненти, што му дава на уредот високи перформанси, доверливост и квалитет кој е неспоредлив.
 • Висококвалитетен дизајн дизајниран да работи во екстремни услови и отпорен на бучава од околината.
 • Шарениот екран за прикажување резултати и поставки со големина од 5 инчи, му овозможува на корисникот да ги контролира севкупните поставки на уредот и да ги прикажува резултатите од пребарувањето и функциите.
 • Идеални интерфејси и програми кои ви даваат прецизна контрола и лесно користење на уредот при пребарување.
 • Главната преграда за батерии во внатрешноста на рачката за носење на уредот може да се отвора и затвора, во која е лесно да се замени батеријата доколку е оштетена без да се отвори главниот дел од уредот.
 • Основната моќност му овозможува на уредот да работи 5 последователни часа работа на максимални нивоа на звук и нивоа на осветленост на екранот за пребарување.
 • Може да направите резервна копија на банка за напојување што може да се поврзе со уредот кога ќе се потроши главната батерија, што ќе ви овозможи да работите со уредот 10 последователни часа.
 • Надворешни слушалки, кои ви овозможуваат да слушате јасни резултати од пребарувањето и предупредувања со практични и разновидни аудио резултати во MP3 и WAVES.
 • Излезот на полначот, кој овозможува брзо и паметно полнење на батеријата за висока ефикасност и правилно полнење.
 • Влезниот приклучок за системот за пребарување со повеќе задачи, преку кој можете да го изберете системот со кој сакате да работите, има напреден механички механизам за расклопување и инсталирање на сензорот за пребарување без напор и време.
 • Контролните копчиња за интерконекција, механизмот против вибрации и влажноста работат со притискање на копче, што ви дава целосна контрола на програмата и поставките на уредот на екранот.


   

  Системи

   

  • Овој систем може да открие злато, богатства, археологија и минерали под земја.
  • Овој систем има посебен интерфејс за пребарување кој ги прикажува резултатите и неговите координати страницата за пребарување и насоката на целната патека точно на екранот за пребарување и знае детализирајте ја вашата дестинација.
  • Системот е развиен во повеќе фази за да се постигне најдобар резултат со лоцирање и следејќи цели на долги растојанија со висока точност, овој уред го транспортира истражувачот до целна точка со целосно одлучувачко темпо до 100%
  Овој систем не е како сите други системи за детекција со долг дострел на пазарот, тој е еден модерен систем со паметен и удобен дизајн со системи за откривање на висока чувствителност и сензори кои се поддржани од системи за двоен пренос и прием.
  • Има единица за пренос со висока фреквенција (антена со висок прием) која овозможува прецизно испраќање бранови за откривање и стимулирање на целниот сигнал, тогаш системот може да прима и прима сигнали преку двојни антени за примање стимулации (бинарно возбудување), за да се најде целната позиција и да се прикаже во екран со повеќе аудио и дигитални индикатори прикажани на екранот со резултати.
  • Една од најневеројатните карактеристики на уредот е паметниот систем за рамнотежа на рацете за правилно
  префрлете го уредот, каде што има индикација што му се појавува на корисникот на екранот и го води корисникот до правилен начин на транспортирање на уредот при пребарување на долг дострел.
  • Именуван од рачниот систем поради внесување на рачно пребарување на податоци според потребите на корисниците.
  • Explorer може да го одреди типот на дестинација од листата на цели достапни во неговите менија систем и контролен систем, со достапни други поставки за контрола на својствата на пребарувањето, како на пр длабочина на пребарување и долги растојанија, а тоа се должи и на потребата на истражувачот.
  Максимална длабочина Може да открие до 50 метри, со
  стандардна контрола на длабинските опции: 1
  m, 3 m, 5 m, 7 m, 10 m, 12 m, 14 m, 16 m, 18 m,
  20 m, 22 m, 22 m, 27 m, 30 m, 32 m, 35 m, 37 m,
  40 m, 45 m, 50 m.
  Одлично
  растојание
  Може да открие до 2250 m, со контролата
  Напредок во опциите за долги растојанија: 100
  μ, 150 μ, 200 μ, 250 μ, 300 m, 350 m, 400 m, 450
  m, 500 m, 550 m.600 m, 700 m, 800 m, 900 m,
  1000 m, 1250 m, 1500 m, 1750 m, 2000 m, 2250
  м.
  Цели Изборен каталог: Злато, Злато
  грутки, сребро, бакар, бронза, алуминиум,
  железо, платина, пештери, калај,
  олово, метеорит, дијаманти, смарагд,
  Подземните води и шуплината.
  Откривање
  фреквенција
  Од 500 Hz до 20 kHz, со системи
  верификација на двобранова фреквенција и
  пренесена фреквенција (DCS).
  Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
  акустични и вибрациони ефекти за време на
  добиваат каква било целна индикација
  Дигитални индикатори Да, врската со резултатите покажува
  дестинација пат и ориентација
  на уредот, интелигентниот систем за рамнотежа
  рацете, прозорецот за форма и
  зачестеноста на резултатот.
  Биланс
  Земјата
  Автоматски
  • Тоа е прв пат во светот во големи детектори за метал, е дека уредот има автоматски цел систем за откривање и автоматски ќе го прикаже името на целта на екранот, исто така ќе го одреди растојанието на целта од рачката на уредот, исто така, му овозможува на корисникот да ја одреди позицијата на целта и знајте ја длабочината каде резултатот автоматски се прикажува на екранот.
  • Овој систем има посебен интерфејс за пребарување кој ги прикажува неговите резултати и координати прецизно пребарувајте ја локацијата и маршрутата на дестинацијата на екранот и детално ги прикажува
  вашата насока на уредот.
  • Системот е развиен во повеќе фази за лоцирање на целните локации на долги растојанија и со висока точност и го доставува истражувачот до целната точка со целосно одлучувачка стапка до 100%.
  Овој систем не е како сите други системи за детекција со долг дострел на пазарот, тој е еден модерен систем со паметен и удобен дизајн со системи за откривање на висока чувствителност и сензори кои се поддржани од системи за двоен пренос и прием.
  • Има единица за пренос со висока фреквенција (антена со висок прием) која овозможува прецизно испраќање бранови за откривање и стимулирање на целниот сигнал, тогаш системот може да прима и прима сигнали преку двојни антени за примање стимулации (бинарно возбудување), за да се најде целната позиција и да се прикаже во екран со повеќе аудио и дигитални индикатори прикажани на екранот со резултати.

  • Една од најневеројатните карактеристики на уредот е паметниот систем за рамнотежа на рацете за правилно префрлете го уредот, каде што има индикација што му се појавува на корисникот на екранот и го води корисникот до правилен начин на транспортирање на уредот при пребарување на долг дострел.
  Максимална длабочина Може да открие до 50 метри, до
  откријте ја длабочината на целите и добијте ја
  присутни автоматски во системот.
  Одлично
  растојание
  Може да открие до 2850 m, и одредува
  целното растојание автоматски на екранот.
  Цели Автоматско откривање цел во областа
  пребарување, каде што може да открие: злато,
  Златни грутки, сребро, бакар, бронза,
  алуминиум, железо, калај, олово, пештери,
  дијаманти, смарагд, метеорит, подземни води
  и празнина.
  Откривање
  фреквенција
  Од 500 Hz до 20 kHz, со системи
  верификација на двобранова фреквенција и
  пренесена фреквенција (DCS).
  Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
  акустични и вибрациони ефекти за време на
  добиваат каква било целна индикација
  Дигитални индикатори Да, врската со резултатите покажува
  дестинација пат и ориентација
  на уредот, интелигентниот систем за рамнотежа
  рацете, прозорецот за форма и
  зачестеноста на резултатот.
  Биланс
  Земјата
  Автоматски
  • По опсежните истражувања и студии спроведени на нашиот јонски систем, создадовме и развивме многу високо ниво на долг дострел (јонски систем), што овозможува брзо
  идентификација и детекција на јони (електрични атоми) на благородни метали закопани под земја, како злато, бронза, бакар и платина.
  • Овој систем работи преку специјални електронски системи за работа и обработка со напредни интерфејс за пребарување и конфигурација кој му овозможува на корисникот да го прилагоди системот и рамнотежата да се постигнат загарантирани резултати кои професионално ја одредуваат позицијата на целта.
  • Екранот со резултати прикажува интерактивни резултати кои го покажуваат нивото на јачина на сигналот и значајно е засегната секој пат кога се приближува до целта, со системска индикација за нејзино одредување точна цел.
  • Интерактивни звуци синхронизирани со сигналот и неговата моќност, каде што значајно засегнатите комуницираат според неговата намена и големина.
  • Овој систем е опремен со паметна програма за одредување на нејзината длабочина цел врз основа на детекција на силата на рефлектирачките ефекти на јонските нивоа рута.
  • Главниот фактор за детекција во овој систем е висока чувствителност, повеќекратна обработка опциите и модулот (Antenna со висока јачина), кој содржи интегрирана електроника висококвалитетни кола со многу карактеристики и функции во пренос и прием на сигнали и префрлете се на матичната плоча на уредот за обработка на сигналот и прикажување резултати на екранот и овој уред е заштитен со најновите решенија сите почвени услови и својства.
  Максимална длабочина 20 метри, длабочината на целта може
  утврдени со програмата за идентификација
  длабочина.
  Одлично
  растојание
  Може да открие до 200 метри.
  Цели Категории за јонизација на благородни метали: злато, сребро, бронза, платина, бакар.
  Откривање
  фреквенција
  85 MHz.
  Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
  акустични и вибрирачки ефекти.
  Дигитални индикатори Да, интерактивни индикатори.
  Биланс
  уред
  Рачно, за да се добие гарантирано
  Резултати.
  • Системите Gradiosmart се познати по откривање на суптилни промени што се случиле во почвата и идентификување на материјалите и минералите во неа, како и шуплината.
  • Овој систем обично се состои од големи парчиња опрема и големи сензори кои не се лесни за движење и незгодна контрола при пребарување и бавни резултати, но ние ви обезбедивме интелигентни алатки за контрола и откривање кои прикажуваат интегрирани резултати во интерфејсот за пребарување на овој систем.
  • Овој систем обезбедува прецизно мерење на магнетните промени во тлото за откривање и откривање на метални предмети и простори, како и за разлика меѓу нив.
  • За да работи во овој систем, мора да биде поврзана единицата за откривање, која е направена од сензори со голема моќност водени од операторите.
  • Целосна контрола на критериумите и поставките за пребарување преку интелигентен интерфејс со висока дефиниција.
  • Интерфејсот со резултати го покажува нивото на јачина на сигналот на откриената цел, како и прозорецот
  • на осцилоскопот каде што можете да ја видите големината на пронајдената цел.
  • Интелигентната програма за мерење на длабочина ви овозможува прецизно мерење на длабочината на целта под земја во смисла на мерење на нивото на рефлектирачките промени во магнетното поле.
  Максимална длабочина 10 метри, со мерна карактеристика
  откриена длабочина на целта.
  Цели Се користи за откривање на метал, на
  празнини, рударски процедури, археологија,
  и неексплодирани убојни средства, исто така
  да се користи за лоцирање на цевки и кабли.
  Ниво на мерење Од ± 20 до ± 1000μT
  Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
  акустични и вибрирачки ефекти.
  Дигитални индикатори Да, интерактивни индикатори за одговор кои објаснуваат
  исто така видот и големината на откриените
  цел.
  Биланс
  Земјата
  Рачно и автоматски, помагајќи во
  елиминирање на магнетните ефекти кои
  предизвикани од почвата
  • Ајакс за технологија на детектори разви нов систем за детектор на импулси за детектори
  метали, до нови нивоа и не како кај другите уреди на пазарот, освен за леснотија на контрола и користење
  на системот за да се постигнат непосредни резултати, и исклучително јасно и длабинско истражување.
  • Овој систем започнува и резултатите се прикажуваат преку интерфејсот за паметно пребарување приказ на податоци, резултати и системски поставки.
  • Нашиот систем може да прави разлика помеѓу црни и обоени метали, исто така да открие пештери и места. Разликата помеѓу целите е различна и резултатите се прикажани во неговиот интерфејс систем преку променливи индикатори за секој тип на цел, освен прозорецот осцилоскоп кој ја означува големината на пронајдената цел.
  • Може да ги прилагоди нивоата на чувствителност и брзината на одговор.
  • Може да го контролира откажувањето на пребарувањето за црни метали.
  • Интелигентна идентификација на серпентина за пребарување за одредување на потребната енергија и фреквенција за големината на секој калем.
  • Балансот на земјата е брз процес што го врши корисникот рачно или автоматски до компатибилност на уредот со земја и за негова употреба без пречки или ефекти во најлоши услови почва.
  • Овој систем има карактеристики на брза идентификација на целта и нејзиниот тип, со интегрирани податоци.
  • Ајакс ви обезбедува три различни мерења на намотките за напредно пребарување што ви ги даваат различни длабочини во зависност од големината на целта.
  • Достапни калеми за пребарување:
  Барај калем C1: 18 cm x18 cm
  Барај калем C2: 35 cm x35 cm
  Барај калем C3: 40 cm x45 cm
  Максимална длабочина 8 метри.
  Цели Може да открие непроценливи цели, за
  пример: железо. Благородни метали за
  пример: злато - и празнина исто така.
  Откривање
  фреквенција
  280 Hz -300 Hz-350 Hz
  Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
  акустични и вибрирачки ефекти.
  Дигитални индикатори Да, интерактивни индикатори за одговор кои објаснуваат
  исто така видот и големината на откриените
  цел.
  Биланс
  Земјата
  Рачно и автоматски, помагајќи во
  елиминирање на магнетните ефекти кои
  предизвикани од почвата.
  • Овој систем работи со технологија за детекција на злато и метал, што е комбинирана техника со импулсна индукција и спектрална целна анализа, со нова и единствена технологија, технологија на анализатор спектар. Овој систем прикажува 3D слика на откриената дестинација.
  • Контролниот интерфејс во овој систем ви го дава конечниот резултат на целната слика и нејзиниот формат и целосни детали за тоа
  • Интерфејсот на овој систем е лесен за користење и удобен за прикажување на вградените резултати околу целта веднаш.
  • Нашиот систем може да прави разлика помеѓу црни и обоени метали, исто така да открие пештери и простори. Разликата помеѓу целите е различна и резултатите се прикажани во неговиот интерфејс систем преку променливи индикатори за секој тип на цел, освен прозорецот осцилоскоп кој ја означува големината на пронајдената цел.
  • Балансот на земјата е брз процес што го врши корисникот рачно или автоматски до компатибилност на уредот со земја и за негова употреба без пречки или ефекти во најлоши услови почва.
  • Може да ги контролира нивоата на чувствителност и брзината на одговор.
  • Може да го контролира откажувањето на пребарувањето за црни метали.
  • Овој систем има карактеристики на брза идентификација на целта и нејзиниот тип, со интегрирани податоци.
  Максимална длабочина 8 метри.
  Цели Може да открие непроценливи цели, за
  пример: железо. Благородни метали за
  пример: злато - и празнина исто така.
  Откривање
  фреквенција
  280 Hz -300 Hz-350 Hz
  Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
  акустични и вибрирачки ефекти.
  Дигитални индикатори Да, интерактивни индикатори за одговор кои објаснуваат
  исто така видот и големината на откриените
  цел.
  Биланс
  Земјата
  Рачно и автоматски, помагајќи во
  елиминирање на магнетните ефекти кои
  предизвикани од почвата.
  • За прв пат во светот, го интегрираше системот за директна слика во главниот екран за обработка на уредот без употреба на надворешен екран за обработка и програми, овој систем ви овозможува директно прикажување на сите работи под земја, како што се закопани и богатства и појаснува големини, неговите длабочини и видови.
  • Специјален систем за инстантно скенирање на системот кој ви дава директен преглед на областа за пребарување во реално време.
  • Можете да ги користите двата типа скенери што доаѓаат со уредот, или преку надолжниот скенер за повеќе задачи за скенирање одредена локација или преку брзиот моментален скенер со повеќе радари за да покриете и скенирате голема површина за помалку време.
  • Проверете ја брзината на скенирање, што одговара на брзината на одење и чекорите на корисникот.
  • Баланс на земјата и калибрација, или преку автоматска калибрација на референтниот систем потребен за подесување, или преку рачна калибрација, која ја одредува корисникот според она што тој смета дека е соодветно за областа за пребарување.
  • Паузирањето на скенирањето и продолжувањето со скенирањето може да се направат веднаш за неколку секунди, без поставки или извештаи.
  Максимална длабочина 30 метри.
  Цели Директен приказ што ги прикажува нивните позиции
  минерали и шуплини и разликата помеѓу
  нивните.
  Откривање
  фреквенција
  Автоматски, од 50 MHz до 350 MHz
  Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
  акустични и вибрирачки ефекти.
  Дигитални индикатори Да, директното скенирање на екранот ги покажува
  целите и нивните видови веднаш.
  Биланс
  Земјата
  Рачно и автоматски, помагајќи
  елиминирање на магнетните ефекти кои
  предизвикани од почвата.
  • Според нашето истражување, откривме дека секој копач на злато кој користел системи за сликање од земја се соочувал со многу сложености при користењето на овие уреди и неговите сложени програми. Сепак, ги поправивме сите овие сложености и тешкотии во нашите 3Д системи. Нашиот систем ви дава лесен и непречен начин на користење и секој може лесно да стапи во контакт со него.
  • Постои посебен софтверски интерфејс за ракување со системот за 3D сликање, што ви овозможува слободно да ги контролирате поставките и својствата на скенирање.
  • Овој систем има неколку опции за завршување на скенирањето:
  • Режим на скенирање користејќи таблет компјутер за да работи во апликацијата AJAX за анализа.
  • Или функцијата за скенирање на земјата директно користејќи го екранот на уредот, по желба на корисникот.
  • Овој систем ви овозможува да скенирате земјата директно на екран со подготовка на целосно скенирање својства, како што е контролата на скенирање чекори и линии, метод на скенирање, почетна точка, начин на пребарување (автоматски или рачно), а потоа започнете. Резултатите од скенирање и прикажување директно на екранот, како и можност за анализа на скенирањето и наоѓање цели и
   идентификација на овие точки.
  • Корисникот исто така може да го поврзе уредот со таблет компјутер преку Bluetooth за да работи во апликацијата Ajax за анализа, да добие повеќе алатки за анализа и 3D целни сцени.
  • Можете да ги користите двата типа скенери што доаѓаат со уредот, или преку надолжниот скенер за повеќе задачи за скенирање одредена локација или преку брзиот моментален скенер со повеќе радари за да покриете и скенирате голема површина за помалку време.
  • Баланс на земјата и калибрација, или преку автоматска калибрација на референтниот систем потребен за подесување, или преку рачна калибрација, која ја одредува корисникот според она што тој смета дека е соодветно за областа за пребарување.
  Максимална длабочина 30 метри.
  Цели Метални цели и празнини.
  Откривање
  фреквенција
  Автоматски, од 50 MHz до 350 MHz
  Звучни ефекти Да, предупредувачки чекори за чекори за скенирање
  и известувања.
  Дигитални индикатори Да, детално скенирање за изгледот
  целни локации, како и 2D и 3D слики.
  Биланс
  Земјата
  Рачно и автоматски, помагајќи
  елиминирање на магнетните ефекти кои
  предизвикани од почвата.
  • Овој систем работи со техника на скенирање и мерење на електро-геофизика кои ги детектираат нивоата на електрични отпори на земјата, за откривање на закопани метални цели од злато, сребро, бакар, бронза, железо, алуминиум, локација на пештери, тунели и подземни води.
  • Биполарно каде што е лесен за ракување и движење, овој систем може да тестира одредена локација за да потврди дали минералите се закопани во таа област или не.
  • Преку овој систем можете да пребарувате за одредена цел што ја лоцираме преку списокот на цели што се достапни на уредот и можеме да направиме брзо пребарување за да се увериме дека има цел или не.
  • Овој систем ви обезбедува 2 електрични кабли, како и 2 специјални детектори за заземјување поврзани на земјата за да ја проверат неговата содржина.
  • Овој систем реагира брзо и обезбедува резултати кои се прикажуваат директно на екранот со известувања за дестинација.
  Максимална длабочина Може да открие до 50 метри за метали
  и 500 метри за вода и шуплина.
  Покриени
  област
  Може да зафаќа површина од 50 квадратни метри
  мерки кои можат да се скенираат и
  потврдена.
  Цели Злато, сребро, бакар, железо, подземни води,
  пештери и празнини по негов избор
  тип на цел однапред.
  Звучни ефекти Да, овој систем дава и опционално
  акустични и вибрациони ефекти за време на
  добиваат каква било целна индикација
  Дигитални индикатори Да, интерфејсот за скенирање за овој систем
  ја покажува неговата веројатност и квалитет
  цел во областа за пребарување и
  потврдува.
  Биланс
  Земјата
  Автоматски

  Како да се користи Ajax Primero?